Revbensspjäll

Revbensspjäll

60+ min
Revbensspjäll kan med fördel tillagas dagen innan och sedan värmas strax före servering. Pensla gärna lite honung på revbensspjällen när de ska värmas.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/revbensspjall/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Rör ihop marinaden i en stor bunke och lägg undan hälften. Lägg ner köttet i bunken och blanda runt ordentligt i marinaden.
  • Lägg revbensspjällen i en ugnssäker form med bensidan upp. Stek i mitten av ugnen ca 30 min.
  • Vänd köttet och stek ytterligare 1 tim. Pensla ev med köttsaft från formen.
  • Skär revbensspjällen efter benen och pensla med den sparade marinaden.
Klart!
Energi:

365 kcal

Protein: 33 g
Kolhydrater: 1 g
Fett: 26 g

Ingredienser

Tjockskurna revbensspjäll
1½ kg
Marinad:
1 dl
Paprikapulver
2 msk
Kinesisk soja
4 msk
Malen ingefära
2 tsk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm