Mockarutor

Mockarutor

60+ min
Saftiga, mjuka och chokladstinna med underbar kaffefrosting. Perfekt att baka när man ska bjuda många på fika. Kärt barn har många namn, så skulle våra mockarutor ha kokosflingor på sig skulle nog många kalla dem för kärleksmums, snoddas eller chokladrutor!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/mockarutor/

Gör så här

  • Värm ugnen till 175°.
  • Smörj och bröa en form med hög kant, 20X30 cm eller lägg i ett bakplåtspapper.
  • Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt svalna.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten. Tillsätt smör och mjölk och rör till en jämn smet.
  • Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 30-40 min. Känn med en sticka om kakan är klar. Låt svalna.
Frosting:
  • Smält smöret och låt svalna.
  • Blanda ihop smöret med resten av ingredienserna till en jämn smet. Känns den för lös kan den svalna lite i kylen. Rör om då och då.
  • Bred frostingen över kakan. Skär upp i rutor.
Klart!

Kakan går bra att baka i en större form, t ex 30x40 cm. Minska då på tiden i ugnen.

Energi:

320 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 38 g
Fett: 16 g

Ingredienser

200 g
2 dl
Ägg
5
Strösocker
4 dl
Vetemjöl
5 dl
Kakao
1½ dl
Vaniljsocker
1½ msk
Bakpulver
1 msk
Frosting:
200 g
Starkt kaffe, avsvalnat
1½ dl
Kakao
1½ dl
Florsocker
5 dl
Salt
½ tsk