Kräftskiva

Kräftskiva

Buffé
Detta recept ger dig en kräftlag om du vill piffa till frysta kräftor, och en idéer på vad som passar att äta till. När det äntligen är dags för kräftskiva finns det vissa tillbehör vi inte vill vara utan. Duka fram vackra röda kräftor på ett stort fat. Servera dem med aioli, baguette, västerbottenpaj, eller kanske en smakrik lökpaj, en god sallad och lite ostar. Mer än så behövs det faktiskt inte! Njut av gott sällskap och härliga kräftor!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kraftskiva/

Gör så här

  • Skala och klyfta löken. Koka upp vatten, lök, salt, kryddor, socker och öl. Låt sjuda i 10 min. Låt lagen svalna.
  • Lägg ner de frysta kräftorna i lagen och lägg på färsk krondill. Låt stå i kylen ett dygn.
  • Baka baguetter.
  • Gör västerbottenpaj och garnera den avsvalnade pajen med forellrom, gräddfil och fint skuren gräslök.
  • Gör salsa verde och aioli.
  • Gör en krispig sallad med fina gröna blad, tunt hyvlade polkabetor och gurka i bitar. Dressa med lite pressad citronsaft, olivolja och flingsalt.
  • Ställ fram lagrade ostar och smör på ett fat.
  • Lägg upp kräftorna på fat och garnera gärna med krondill.
Serveringsförslag:

Har du haft lyckan att fånga egna kräftor som ska kokas från grunden så kommer här ett enkelt recept.

Klart!

Hur mycket kräftor man äter per person är såklart väldigt olika, och beror även på hur mycket tillbehör som serveras till. Du kan satsa på cirka 500 gram kräftor per person, eller ännu mer om du har riktigt kräftsugna gäster.

Ingredienser

Frysta kräftor
2 kg
Gul lök
1
Vatten
2 liter
Grovt salt
2 msk
Hel kummin
1 msk
Hela fänkålsfrön
1 msk
Strösocker
1 msk
Mörk öl
1 dl
Krondill
3
Inkluderad
Baguette
Budget
60+ min
Baguette
(15)
Salsa verde
10 min
Salsa verde
(73)
Västerbottenpaj
Budget
1 tim
Västerbottenpaj
(2086)