Knäckebröd
Budget Nytt

Knäckebröd

60+ min Frukost
Hembakat knäckebröd är både roligt att göra och blir otroligt gott! Detta recept är lättlagat, men kräver lite tid - speciellt om man gör stora knäckebröd som behöver bakas i omgångar. Dessa knäckebröd är smaksatta med fänkålsfrön, kummin och anis, men det går givetvis bra att byta ut kryddorna mot din favoritsmaksättning.
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/knackebrod/

Gör så här

  • Smula jästen i en degbunke. Häll på vattnet och rör tills jästen löst sig.
  • Tillsätt smör- och rapsolja, rågmjöl, salt, vetemjöl och mortlade kryddor.
  • Knåda degen för hand ca 10 min eller i maskin ca 5 min. Låt jäsa under bakduk ca 50 min.
  • Värm ugnen till 250° med plåten kvar i ugnen.
  • Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Arbeta raskt ihop till en smidig deg. Dela degen i sexton bitar och rulla till bollar.
  • Kavla ut till runda kakor, ca 20 cm i diameter. Lägg 2 bröd åt gången på ett bakplåtspapper och dra över till den heta plåten.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 9 min. Låt svalna på galler.
  • Njut dina knäckebröd med Bregott® och en smakrik ost!
Klart!
Energi:

170 kcal

Protein: 4,5 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 2,5 g

Ingredienser

Jäst
50 g
Vatten, ljummet
5 dl
2 msk
Grovt rågmjöl
8 dl
Salt
1 tsk
Vetemjöl
5 dl
Hel kummin
2 tsk
Hela fänkålsfrön
2 tsk
Anisfrön
2 tsk
Till servering:
Bregott®