Kålpudding

Kålpudding

60+ min Huvudrätt
Kålpudding - en riktigt svensk klassiker! Servera med kokt potatis, sås och rårörda lingon. Passa på att göra lite extra och frys in.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kalpudding/

Gör så här

  • Värm ugnen till 200º. Koka riset enligt anvisning på förpackningen, om ni inte har ris över sedan tidigare. Låt kallna.
  • Skär bort stocken på kålhuvudet och skär kålen i bitar.
  • Fräs kålen i smör i en stekpanna, gärna i omgångar. Ringla över sirap och salta, fräs lite till.
  • Lägg ihop all kål i stekpannan och häll på vattnet. Låt koka tills vattnet kokat bort.
  • Skala och finhacka löken. Fräs löken mjuk i smör i en stekpanna.
  • Blanda riset med lök, färs, kryddor, ägg och mjölk.
  • Lägg hälften av kålen i botten på en smord ugnssäker form. Bred ut färsen och lägg på resten av kålen.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter.
Klart!

Blanda en klick Bregott Havssalt med dina nykota potatisar så smakar de ännu godare!

Energi:

365 kcal

Protein: 21 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 20 g

Ingredienser

Ris (ca 1,5 dl kokt)
½ dl
Vitkål
800 g
25 g
Sirap
2 msk
Salt
½ tsk
Vatten
1 dl
Gul lök
1
1 msk
Blandfärs
300 g
Salt
1 tsk
Peppar
1 krm
Ägg
1
1 dl