Frallor

Frallor

60+ min Buffé Mellanmål Frukost
Att bjuda på nybakade frallor brukar alltid vara uppskattat! Vi har havregryn i degen för att göra frallorna extra saftiga. Bjud på bröden när de är alldeles nybakade. De som eventellt blir över kan du frysa in, så har du fint bröd att njuta av längre fram.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/frallor/

Gör så här

  • Smula ner jästen i en bunke.
  • Värm vattnet till max 37°. Häll vattnet över jästen och rör om tills den löst upp sig.
  • Klicka ner smöret och rör ner havregryn, vetemjöl och salt.
  • Arbeta degen för hand ca 10 min eller i maskin 5 min.
  • Täck över degen med plastfolie. Låt jäsa ca 50 min i rumstemperatur.
  • Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela degen i 25 lika stora bitar. Forma till runda bollar.
  • Lägg på två plåtar med bakplåtspapper. Täck över med platsfolie och jäsa ytterligare 30 min.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Pensla bullarna med uppvispat ägg.
  • Grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Låt svalna på galler.
Klart!

Toppa bröden med en skiva ost innan de gräddas, så får du smakrika krispiga ostfrallor!

Energi:

127 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 2 g

Ingredienser

Jäst
25 g
Vatten
6 dl
50 g
Havregryn
3 dl
Vetemjöl
10 - 12 dl
Salt
2 tsk
Ägg, uppvispat
1