Dumplings

Dumplings

45 min Huvudrätt
Om du inte gjort egna dumplings tidigare så ska du definitivt testa det här receptet! Enkel rätt som dessutom är underbart god! Dumplings är små fyllda, kinesiska degknyten som dippas i smakrik sås. Wontondeg hittar du i asiatiska butiker. De här är fyllda med smakrik fläskfärs, salladslök och kål. Servera dumplings med dippsås och chilistekt broccoli.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/dumplings/

Gör så här

  • Strimla och finhacka kålen. Skiva löken tunt. Skala och finriv ingefära och vitlök. Lägg allt i en bunke och tillsätt färs, socker, sesamolja, fisksås, chili flakes och salt. Blanda väl.
  • Lägg ut några wontonplattor i taget och lägg en rågad tesked fyllning i mitten. Fukta kanterna med lite vatten. Nyp ihop uppåt till ett knyte. Ångkoka 10-12 min.
  • Vispa ihop ingredienserna till dippsåsen.
  • Stek broccoli i smör-&rapsolja 2-3 min. Tillsätt finriven vitlök och chili flakes. Stek ytterligare någon minut. Smaka av med salt.
  • Servera dumplings med dippsås och chilistekt broccoli.
Serveringsförslag:
Dumplingdeg
1 tim
Dumplingdeg
(70)
Klart!
Energi:

728 kcal

Protein: 35 g
Kolhydrater: 56 g
Fett: 40 g

Ingredienser

Fyllning:
Spetskål eller vitkål
ca 50 g
Salladslökar
3
Färsk ingefära
50 g
Vitlöksklyfta
1
Fläskfärs
500 g
Strösocker
1 msk
Sesamolja
1 msk
Fisksås
1 msk
Chili flakes
½ tsk
Salt
1 tsk
Tinad wontondeg, ca 300 g
1 förp
Dippsås:
3 msk
Lime, pressad saft
2
Japansk soja
¾ dl
Strösocker
1 msk
Chili flakes
1 tsk
Chilistekt broccoli:
Sparrisbroccoli
250 g
2 msk
Vitlöksklyftor
2
Chili flakes
Flingsalt