Cupcakes

Cupcakes

45 min Buffé Efterrätt
Cupcakes är muffins, stora eller små, toppade med rikligt med frosting. Dessa dekoreras sedan efter fantasi och kreativitet. Desto mer topping, desto godare cupcakes! Vi har smaksatt våra muffins med finrivet citronskal, men de är även goda att smaksätta med kardemumma, vanilj eller kakao.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/cupcakes/

Gör så här

  • Värm ugnen till 200°.
  • Vispa smör och socker poröst. Rör ner äggen ett i taget. Tillsätt mjölk och citronskal.
  • Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner i smeten. Fördela smeten i 12 muffinsformar, gärna i en muffinsplåt.
  • Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Låt kallna helt.
Frosting:
  • Vispa färskost och smör till en fast kräm. Sikta ner florsockret och blanda väl.
  • Spritsa frostingen på muffins när de är helt kalla.
Klart!

Skulle frostingen bli lös i början av vispningen så fortsätt bara vispa med elvispen så blir den snart fast i konsistensen.

Energi:

510 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 52 g
Fett: 31 g

Ingredienser

200 g
Strösocker
3 dl
Ägg
3
½ dl
Citron, finrivet skal
1
Vetemjöl
4 dl
Bakpulver
1½ tsk
Frosting:
450 g
100 g
Florsocker, siktat
4 dl
Topping:
Blandade färska bär
Godis
Kakor
Ätbara blommor