Churros

Churros

45 min Frukost Efterrätt
Riktigt krispiga nyfriterade churros är en svårslagen efterrätt. Servera gärna med lättvispad grädde och chokladkräm eller hallonsylt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/churros/

Gör så här

  • Koka upp vatten, smör, socker och salt i en kastrull. Tillsätt mjölet och arbeta smeten med en slickepott på medelvärme tills smeten släpper från kanterna.
  • Lägg över smeten i en vispbunke och vispa tills den blivit sval. Tillsätt ett ägg i taget under vispning till en jämn smet. Lägg över i en spritspåse med stjärntyll.
  • Värm oljan till 170-180° i en vid kastrull. Spritsa ner smeten i oljan och klipp av med en sax. Fritera 3-4 churros åt gången tills de fått fin färg.
  • Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Rulla churros i socker och servera med chokladkräm och lättvispad grädde.
Chokladkräm:
  • Grovhacka chokladen och smält den över vattenbad. Ta från värmen och vispa ner gräddfilen.
Klart!

Ingredienser

Vatten
3 dl
2 msk
Strösocker
1 msk
Salt
2 krm
Vetemjöl
2½ dl
Ägg
2
Fritering:
Matolja
ca 5 dl
Strösocker
1 dl
Chokladkräm:
3 dl
Mjölkchoklad eller mörk choklad
200 g