Capricciosa

Capricciosa

60+ min Huvudrätt Mellanmål
Capricciosa är en klassisk pizza med tomatsås, kokt skinka, champinjoner och mozzarellaost. För många är Capricciosa det självklara pizzavalet, perfekt som fredagsmiddag! Välj om du vill göra din egna pizzadeg eller om du köper färdig, antingen från pizzabagaren eller från butiken.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/capricciosa/

Gör så här

Pizzadeg:
  • Smula jästen i en degbunke. Tillsätt vatten, smör-&rapsolja, mjöl och salt.
  • Arbeta till en smidig och blank deg, gärna i maskin. Täck över degen med plastfolie och låt jäsa ca 45 min.
Tomatsås:
  • Häll tomaterna i en bunke och krama sönder dem med handen. Blanda med olivolja, oregano och salt.
Pizza:
  • Värm ugnen till 250°. Ställ in en plåt i ugnen så den blir varm.
  • Tärna skinkan och skiva svampen tunt.
  • Dela degen i 4 bitar. Kavla ut på bakplåtspapper.
  • Bred på tomatsås. Strö över mozzarella, skinka och champinjoner.
  • Dra över pizzan till den heta plåten och grädda varje pizza ca 10 min.
  • Toppa nygräddad capricciosa med färsk oregano.
Klart!

Baka gärna pizzorna med Kalljäst pizzadeg. Se recept på Arla.se.

Energi:

752 kcal

Protein: 33 g
Kolhydrater: 96 g
Fett: 24 g

Ingredienser

Pizzadeg:
Jäst
50 g
Vatten, ljummet
5 dl
½ dl
Vetemjöl
12 - 13 dl
Flingsalt
2 tsk
Tomatsås:
Konserverade hela tomater, helst San Marzano
1 burk
Olivolja
2 msk
Torkad oregano
1 tsk
Salt
1 tsk
Topping:
300 g
Kokt skinka
150 g
Skogschampinjoner
10
Färsk oregano