Bouillabaisse

Bouillabaisse

45 min Huvudrätt
Äkta bouillabaisse lagas på egen fiskfond - här används färdig. Fisk och skaldjur läggs i soppan, men bouillabaisse på franskt vis innebär att de serveras bredvid.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/bouillabaisse/

Gör så här

  • Borsta musslorna väl och ta bort skägget. Skölj dem noga och släng musslor som inte stänger sig när man knackar på skalet.
  • Dela fisken i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olivolja i en stor gryta.
  • Tillsätt tomater, vin, vatten, fond, timjan, fänkål och saffran. Låt koka upp.
  • Lägg i musslorna och låt dem koka ca 5 min. Lägg i fisken och sjud ytterligare 3-4 min. Tillsätt räkor och persilja.
  • Blanda crème fraiche med vitlök och servera till grytan.
Klart!
Energi:

365 kcal

Protein: 36 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 20 g

Ingredienser

Blåmusslor med skal
10
Laxfilé
300 g
Torskfilé
300 g
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
Olivolja
Krossade tomater
400 g
Torrt vitt vin
1 dl
Vatten
8 dl
Fiskfond
4 msk
Torkad timjan
1 tsk
Hela fänkålsfrön
1 tsk
Saffran
½ g
Skalade räkor
100 g
Hackad färsk persilja
2 msk
1 dl
Pressad vitlöksklyfta
1