Blodpudding

Blodpudding

60+ min Huvudrätt Lunch
Blodpudding är en klassisk husmanskosträtt som de flesta nog har testa en eller annan gång. I vårt härliga blodpuddingrecept har vi valt att ha i rivet äpple för extra saftighet. Detta är ett enkelt recept som räcker till många och görs med fördel dagen innan servering. Vi rekommenderar dig att smörsteka skivor av din hemmagjorda blodpudding och äta tillsammans med rårörda lingon, nystekta äppleskivor, fläsk och en klick cottage cheese! Detta recept på blodpudding är för 8 portioner. Det går alldeles utmärkt att frysa in den blodpudding som blir över!
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/blodpudding/

Gör så här

Blodpudding:
  • Värm ugnen till 175°.
  • Skala och finhacka rödlöken. Fräs den mjuk i smör.
  • Sila grisblodet och vispa ihop med öl och rågmjöl i en bunke.
  • Smält smöret och finriv äpplet. Blanda ner i bunken. Tillsätt sirap, salt, övriga kryddor och den smörstekta löken.
  • Smörj en 2 liters avlång brödform.
  • Lägg ett bakplåtspapper i botten på formen och häll sedan i blodpuddingssmeten. Täck med aluminiumfolie.
  • Grädda blodpuddingen i ett vattenbad i nedersta delen av ugnen i ca 1,5 tim. Känn med en provsticka att den är färdiggräddad.
  • Låt blodpuddingen svalna i formen, helst i kylen över natten.
  • Servera din hemgjorda blodpudding smörstekt i skivor tillsammans med stekt fläsk, rårörda lingon, smörstekta äppelklyftor och cottage cheese.
Klart!
Energi:

269 kcal

Fiber: 5,5 g
Protein: 13 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 11,5 g

Ingredienser

Blodpudding:
Rödlök
1
2 msk
Grisblod
5 dl
Ljus öl utan alkohol
3 dl
Grovt rågmjöl
3½ dl
75 g
Äpple
1
Ljus sirap
½ dl
Salt
2 tsk
Malen ingefära
1 tsk
Malen kryddpeppar
½ tsk
Torkad mejram
2 krm
Malen vitpeppar
2 krm
Malen kryddnejlika
1 krm
Gott att servera till blodpudding:
Stekt rimmat sidfläsk
Rårörda lingon
Smörstekta röda äpplen