Crema catalana med stjärnanis och citrus

Crema catalana med stjärnanis och citrus

Betyg

(40 st)

Den största skillnaden mellan fransk crème brulée och spansk crema catalana är att den franska bakas i vattenbad och den spanska får stelna i kylskåp.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp grädde, mjölk och stjärnanis och sjud på svag värme ca 2 min. Ta upp stjärnanisen. Vispa samman socker och äggulor. Tillsätt citrusskal och majsstärkelse samt ½ dl av gräddmjölken och vispa någon minut. Tillsätt resten av mjölken, vispa ordentligt och häll sedan tillbaka i kastrullen. Sjud på svag värme ca 5 min under omrörning tills krämen börjar tjockna. Smeten får inte bli varmare än 85°. Vispa smeten ljummen i kallt vattenbad. Häll upp i portionsformar och låt stå i kyl ca 3 tim. Strö råsocker jämnt över krämerna och bränn av dem med en gasbrännare eller under grill i ugnen tills sockret smält och fått fin brun färg.

Tips:

Bränn dem två gånger, sockra emellan, för ett extra knäckigt täcke.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 370 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 30 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem