Crema catalana med stjärnanis och citrus

Crema catalana med stjärnanis och citrus

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(41 st)

Den största skillnaden mellan fransk crème brulée och spansk crema catalana är att den franska bakas i vattenbad och den spanska får stelna i kylskåp.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • 2 dl Arla® mjölk Standardmjölk
  • 2 stjärnanis
  • 4 äggulor
  • ¾ dl strösocker
  • rivet skal av 1 apelsin
  • rivet skal av 1 citron
  • 1½ msk majsstärkelse
  • 2 msk rårörsocker

Gör så här

Gör så här

Koka upp grädde, mjölk och stjärnanis och sjud på svag värme ca 2 min. Ta upp stjärnanisen. Vispa samman socker och äggulor. Tillsätt citrusskal och majsstärkelse samt ½ dl av gräddmjölken och vispa någon minut. Tillsätt resten av mjölken, vispa ordentligt och häll sedan tillbaka i kastrullen. Sjud på svag värme ca 5 min under omrörning tills krämen börjar tjockna. Smeten får inte bli varmare än 85°. Vispa smeten ljummen i kallt vattenbad. Häll upp i portionsformar och låt stå i kyl ca 3 tim. Strö råsocker jämnt över krämerna och bränn av dem med en gasbrännare eller under grill i ugnen tills sockret smält och fått fin brun färg.

Tips:

Bränn dem två gånger, sockra emellan, för ett extra knäckigt täcke.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 370 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 30 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

Källa: