Chokladcupcakes med vispad Nutellapannacotta

Chokladcupcakes med vispad Nutellapannacotta

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(12 st)

Med bara tre ingredienser får du en underbart krämig och chokladig topping till dina cupcakes. Förebered gärna den vispade Nutella-pannacottan dagen innan servering och låt den stå i kylen över natten. När bakverken ska dekoreras vispar du upp den fluffigt med elvisp på samma sätt som vispgrädde.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Chokladcupcakes med vispad Nutellapannacotta

Receptet gäller för 14 st

Vispad nutellapannacotta

Chokladcupcakes:

Gör så här

Gör så här

Nutellapannacotta:

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten, minst 5 min. Koka upp grädden och nutellan tills det har smält helt. Tillsätt gelatinbladen, rör slätt. Häll upp en en form, plasta och låt stelna i kyl minst 4 tim.

Cupcakes:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Mät upp och blanda mjöl, kakao, och bakpulver. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt med elvisp. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten lite i taget samtidigt som du tillsätter smör och mjölk. Vispa försiktigt ihop till en slät smet. Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i av ugnen ca 20 min. Låt svalna. Vispa Nutellapannacottan med elvisp i några minuter tills den blir fluffig och ganska fast. Spritsa den på bakverken med en spritspåse försedd med stjärntyll. Dekorera gärna med chokladdoppade hasselnötter.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 270 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 22 g
  • Fett: 18 g

Skriv ut

Källa: