Chimichurri

Chimichurri

10 min
Chimichurri är ett klassiskt tillbehör till grillat kött i Sydamerika och ett måste till sommarens grillkvällar! Den färgglada argentinska såsen eller marinaden görs på bland annat persilja och chili. Använd gärna hela örten!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/chimichurri/

Gör så här

  • Skölj örterna och mixa alla ingredienser utom schalottenlök grovt.
  • Skala och finhacka löken. Rör ihop med örtsåsen. Avnjut till en bit kött eller förvara chimichurrin i en burk med tätslutet lock upp till 4 dagar.
Klart!
Energi:

210 kcal

Protein: 0 g
Kolhydrater: 2 g
Fett: 23 g

Ingredienser

Färsk persilja
10 kvistar
Färsk mynta
3 kvistar
Färsk oregano
2 kvistar
Olivolja
1 dl
Ljus vinäger, gärna sherryvinäger
½ dl
Skalad vitlöksklyfta
1
Färsk röd chili
½
Salt
2 krm
Schalottenlök
1