Brytbröd med ost och pesto

Brytbröd med ost och pesto

Supersaftigt ostbröd med smak av pesto och rostade frön. Brödet är godast nybakat med rumsvarmt smör till.
Betyg (10 st)

Mitt betyg:

Brytbröd med ost och pesto

Supersaftigt ostbröd med smak av pesto och rostade frön. Brödet är godast nybakat med rumsvarmt smör till.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Antal portioner

Fyllning:

Gör så här:

Värm mjölken till max 37°. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken, rör om tills jästen löst sig. Tillsätt smör-&rapsolja, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Stjälp upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i två delar och kavla ut två plattor ca 25x30 cm. Rör ihop färskost med pesto. Bred på färskosten och strö över 2 dl av osten. Rulla ihop från långsidorna till två rullar. Forma till runda kransar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Skär 8-10 bitar i kransen med en vass kniv. Låt jäsa ca 30 min. Pensla bröden med vatten och strö över ost och pumpa- och solroskärnor. Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per st

  • Energi: 2495 kcal
  • Fett: 105 g
  • Kolhydrater: 298 g
  • Protein: 85 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.