Brioche

Brioche

Buffé Mellanmål Frukost
Det här superluftiga briochebrödet är riktigt lyxigt! Bakat med mycket smör och ägg. Servera gärna brödet nyrostat med smör, lagrad ost och sylt, eller så som det avnjuts i Frankrike - rostat med foie gras. Denna sats ger ett luftigt bröd. Passa gärna på att göra dubbel sats när du ändå håller på. Skiva upp brödet det när det är nybakat och frys in. Då kan du njuta av nyrostad brioche när du vill.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/brioche/

Gör så här

  • Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och socker. Blanda så jästen löses upp.
  • Rör ner ägget i degvätskan.
  • Blanda bakpulvret med mjölet. Arbeta in mjölet i degvätskan. Arbeta degen med degkroken, på lägsta hastighet, i ca 8 min.
  • Tillsätt salt och smör. Knåda i ytterligare ca 5 min, tills degen släpper degbunken.
  • Täck bunken med plastfolie och låt jäsa ca 2 timmar i rumstemperatur.
  • Dela degen i 12 lika stora bitar och rulla dem till bollar. Lägg bullarna i en brödsform klädd med bakplåtspapper.
  • Låt jäsa under plastfolie ytterligare 1 timme.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Pensla bröden med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen ca 30 min.
  • Låt briocherna svalna på galler utan bakduk.
Klart!
Energi:

185 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 8 g

Ingredienser

Jäst
25 g
1½ dl
Strösocker
1½ msk
Ägg
1
Vetemjöl
6 dl
Bakpulver
1 tsk
Salt
1 tsk
100 g
Till pensling:
Ägg
1