Björnbärsmazarin med syrad kardemummagrädde

Björnbärsmazarin med syrad kardemummagrädde

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(5 st)

60+ min

En saftig kaka i ett sprött pajskal med syrliga björnbär. Syrad grädde smaksatt med kardemumma matchar mazarinens sötma perfekt!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Fyllning:

Syrad kardemummagrädde:

Gör så här

Gör så här

  1. Mixa smör, mjöl, florsocker och ägg i en matberedare till en grynig massa. Tillsätt vatten och mixa snabbt till en smidig deg.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl 45 min. Sätt ugnen på 175°.
  3. Riv mandelmassan. Mixa med smör och citronskal. Tillsätt ett ägg i taget. Bred ut fyllningen i formen. Tryck ner björnbären. Grädda i mitten av ugnen 35-40 min. Låt svalna.
  4. Vispa syrad grädde med kardemumma. Strö florsocker över kakan och servera med syrad kardemummagrädde.

Näringsvärden, per per bit

  • Energi: 445 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 33 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa: