Bearnaisesås – grundrecept

30 min

Hemlagad bearnaisesås är en ren njutning med sin karaktäristiska och fylliga smak av smör och dragon. Bjud bearnaise till stekt kött, fisk eller varma grönsaker.

Provlagat av Arla Köket Provlagat av Arla Köket
Bearnaisesås – grundrecept
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

410 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 44 g
Tips:

Viktigt att tänka på att det skirade smöret och äggskummet ska hålla ungefär samma temperatur vid montering. Ca 50 grader är en bra temperatur.

Tips:

Skuren sås kan räddas på två vis: Koka upp 4 msk vispgrädde och vispa försiktigt ner den spruckna såsen i grädden lite i taget. Blir såsen för tjock kan den spädas med lite vatten. Börja om med en äggula, vispa den tjock på låg värme, dra av från värmen. Vispa försiktigt ner den spruckna såsen lite i taget. Blir såsen för tjock kan den spädas med lite vatten.

Video
Gör egen bearnaisesås

Andreas Hedlund visar hur man gör en av våra mest klassiska såser; Bearnaisesås. Den blir allra godast när man gör den själv och det är enklare än vad man tror. Prova!

Ingredienser