Amerikansk cheesecake

Amerikansk cheesecake

1 tim Mellanmål Efterrätt
En klassisk och lättlagad cheesecake med både kvarg och färskost. Smaksatt med vanilj och toppad med färska jordgubbar, blåbär och björnbär blir detta en riktigt festlig och vacker dessert. Servera din cheesecake väl kyld.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/amerikansk-cheesecake/

Gör så här

  • Värm ugnen till 175°.
  • Krossa kexen i en matberedare eller mortel. Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck ut i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 7 min.
  • Vispa ihop, kvarg, färskost, florsocker och äggulor till en jämn smet. Bred ut i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 min.
  • Ta ut kakan och låt den svalna helt.
  • Rör ihop, crème fraiche, florsocker och vaniljsocker. Bred ut på den kalla kakan och grädda i ytterligare 6-7 min. Låt cheesecaken kallna.
  • Toppa din cheesecake med färska bär.
Klart!

Ingredienser

Digestivekex
15
75 g
Fyllning:
250 g
250 g
Strösocker
1 dl
Äggulor
3
Topping:
4 dl
Siktat florsocker
1 dl
Vaniljsocker
1 tsk
Servering:
Färska blandade färska bär