Falbygdens® Rekommenderar Morbier AOP 190 g

Morbier AOP

Falbygdens® Rekommenderar Morbier AOP 190 g

Någon gång under 1800-talet började herdarna vid foten av Jurabergen göra Morbier. Den har en karaktäristisk linje av aska som skär igenom den. Askan tog herdarna från lägereldarna och det var från början ett sätt att skilja morgon- och kvällsmjölken åt. Askan höll även insekter och bakterier borta från ystmjölken. Kanten på osten är naturligt borstad, färgen gulbrun, och konsistensen är lite mjukare. Osten tillverkas idag i området kring byn Morbier i Saint Claude-regionen i östra Frankrike.

Näringsvärde per 100g

energi 1479 kJ / 354 kcal fett 29 g varav mättat fett 20 g kolhydrat 0 g varav sockerarter <0 g protein 22 g salt 1,6 g

Ingredienser

Opastöriserad mjölk, syrningskultur, salt, löpe, färgämne (E153).

Hållbarhet

17 dagar.

Förvaring

Förvaras vid högst +8°C

Vikt/volym

190 g

Allergener

Mjölk

Producerat

Frankrike

Streckkod

2022108600003

Artikelnummer

55639