Falbygdens® Rekommenderar Danablu grädd 160 g

Danablu grädd

Falbygdens® Rekommenderar Danablu grädd 160 g

Danskarna har under lång tid varit mycket duktiga på att tillverka ädelostar. Danablu uppfanns 1927 som ett alternativ till Roquefort. Osten har blivit en stor framgång och säljs över hela världen. Att tillverka ädelostar är en konst. Ett mögelämne tillsätts och bildar ostens mögelstruktur. Möglet ympas in vid ostens ystning. Med hjälp av nålar injiceras luft i osten. Syre kommer då in i osten och mögelutvecklingen startar. När ostarna lagrats i 2-5 månader är de klara för konsumtion.

Näringsvärde per 100g

energi 1653 kJ / 400 kcal fett 37 g varav mättat fett 23 g kolhydrat 0,5 g varav sockerarter 0,5 g protein 17 g salt 3,2 g

Ingredienser

Pastöriserad mjölk, salt, syrningskultur, ystenzym, mögelkultur, lipas, kalciumklorid.

Hållbarhet

28 dagar.

Återvinning

Folie och etikett sorteras som plastförpackning.

Förvaring

Förvaras vid högst +8°C

Vikt/volym

160 g

Allergener

Mjölk

Producerat

Danmark

Streckkod

2040394000000

Artikelnummer

64414