Falbygdens® Rekommenderar Danablu 180 g

Danablu

Falbygdens® Rekommenderar Danablu 180 g

Danskarna har under lång tid varit mycket duktiga på att tillverka ädelostar. Danablu uppfanns 1927 som ett alternativ till Roquefort. Osten har blivit en stor framgång och säljs över hela världen. Att tillverka ädelostar är en konst. Ett mögelämne tillsätts och bildar ostens mögelstruktur. Möglet ympas in vid ostens ystning. Med hjälp av nålar injiceras luft i osten. Syre kommer då in i osten och mögelutvecklingen startar. När ostarna lagrats i 2-5 månader är de klara för konsumtion.

Näringsvärde per 100g

energi 1447 kJ / 346 kcal fett 30 g varav mättat fett 19 g kolhydrat 0,7 g varav sockerarter 0 g protein 20 g salt 3,7 g

Ingredienser

Opastöriserad komjölk, salt, syrningskultur, vegetabiliskt ystenzym, mögelkultur.

Hållbarhet

28 dagar.

Förvaring

Förvaras vid högst +8°C

Vikt/volym

180 g

Allergener

Mjölk

Streckkod

2022013700003

Artikelnummer

55725