Falbygdens® Rekommenderar Appenzeller opast ca 200 g

Appenzeller opast

Falbygdens® Rekommenderar Appenzeller opast ca 200 g

Appenzeller är en av de äldsta ostsorterna från Schweiz, med anor från medeltiden. Den tillverkas framförallt i Appenzell-regionen i nordöstra Schweiz. Fram till början av 1900-talet gjordes osten för hand av bergsherdarna. De största konsumenterna på den tiden var munkarna på klostret St Gallen. Den liknar både Emmentaler och Gruyère, men har en kraftigare och fruktigare smak som får sin speciella karaktär av att den våtbehandlas med en blandning av vitt vin och olika kryddor under lagringen.

Näringsvärde per 100g

energi 1580 kJ / 379 kcal fett 31 g varav mättat fett 19 g kolhydrat 1 g varav sockerarter <0,5 g protein 25 g salt 1,6 g

Ingredienser

Opastöriserad komjölk, löpe, syrningskultur, salt.

Hållbarhet

21 dagar.

Förvaring

Förvaras vid högst +8°C

Vikt/volym

ca 200 g

Allergener

Mjölkprotein

Producerat

Schweiz

Streckkod

2022059900009

Artikelnummer

55776