Falbygdens® Rekommenderar Appenzeller extra 160 g

Appenzeller extra

Falbygdens® Rekommenderar Appenzeller extra 160 g

En av de äldsta ostsorterna från Schweiz med anor sedan medeltiden. Den tillverkas framförallt i Appenzell-regionen i nordöstra Schweiz. Fram till 1900-talet gjordes osten för hand av bergsherdarna och fraktades till dalen med hästar. De största konsumenterna på den tiden var munkarna på ett nära kloster. Den liknar både Emmentaler och Gruyère men har en kraftigare och fruktigare smak som får sin karaktär av att den våtbehandlas med en blandning av vitt vin och olika kryddor under lagringen.

Näringsvärde per 100g

energi 1630 kJ / 392 kcal fett 32 g varav mättat fett 19 g kolhydrat 1 g varav sockerarter <0,5 g protein 25 g salt 1,6 g

Ingredienser

Opastöriserad komjölk, salt, löpe, syrningskultur.

Hållbarhet

21 dagar.

Förvaring

Förvaras vid högst +8°C

Vikt/volym

160 g

Allergener

Mjölk

Producerat

Schweiz

Streckkod

2022142400003

Artikelnummer

55567