Arla® Färskost Harissa

Harissa – krämig färskost med kryddig twist

Arla® Färskost Harissa är en krämig färskost smaksatt med inspiration från det nordafrikanska köket och harissan. Grunden är en kryddig, röd chilipasta och vitlök som vi balanserat med sötman från russin. Arla® Färskost Harissa är naturligt god, innehåller inga tillsatser och görs av mjölk och grädde syrad med naturlig syrningskultur.

Vad är harissa?

Traditionellt är harissa en chilipasta som görs på olika varianter av röd chili, ursprungligen i Nordafrika. Chilin rostas och blandas med vitlök, kummin, koriander och olja som används som en smaksättare i såväl soppor, som kötträtter, couscous eller till grönsaker.

Harissa används huvudsakligen i Tunisien, men förekommer även i Algeriet, Marocko och Israel. Harissan har de senaste åren blivit ett allt mer populärt inslag utanför Nordafrika – till stor del för att den har ett brett användningsområde och ger en lagom, kryddig hetta.

Användnings­områden

Arla® Färskost Harissa passar lika bra till fisk och kyckling som kött eller grönsaker – det är bara fantasin som sätter gränserna. Den ger en varm twist till din pasta, kryddar såsen till din rostade kyckling eller ger en god hetta som bredbart pålägg på din favoritsmörgås. Harissa kan också vara såsen i din sallad, wrap eller blandas i dippen till oststavar, chips eller grönsaker en mysig fredagskväll.

Arla® Färskost Harissa

Vår krämiga färskost med en kryddig twist.