Lär dig om Paneer

Vanliga frågor

Kan jag frysa Apetina® Paneer?

Om du har lyckats motstå att äta upp hela din Apetina® Paneer är den goda nyheten att paneer är lätt att frysa. För att frysa in en hel bit, linda in osten i plastfolie och sedan i aluminiumfolie för att förhindra frostskador. Vill du frysa in osten i kuber, lägg dem först på en bakplåt och frys i tre till fyra timmar. Lägg kuberna i en påse och frys igen. Fryst paneer håller i cirka sex månader. Tina i kylskåp under 24 timmar innan tillagning. Enkelt!

Kommer paneer att smälta?

Nej, Arla® paneer kan stekas, grillas, och ugnsrostas, och den får en textur som är krispig på utsidan och krämig på insidan. Ett smart trick är att pressa ut överflödig vätska ur osten innan du tillagar den, vilket hjälper osten att behålla formen och ger en ännu krispigare yta. Paneer har länge använts för att tillföra krämighet i heta och kryddiga rätter. Tillsätt osten mot slutet av tillagningsprocessen så att den drar till sig rätt mängd styrka och smak.

Vilka är de mest populära paneerrätterna?

Paneer har sitt ursprung i Indien och har en lång tradition av att kombineras med olika kryddor. Du hittar den oftast i indiska rätter, såsom Matar Paneer, Palak Paneer eller vår Apetina® Paneer och spenatcurry. Eftersom Paneer passar för olika tillagningsmetoder har den också hittat vägen till olika kök. Paneer är lika hemma i en enchilada som i en curry. Prova vårt recept på Apetina® Paneer fajitas med alla smaker i en av Mexikos mest ikoniska rätter. För en något snabbare maträtt, spana in vår Apetina® Paneer-wok och lägg till en extra dimension av smak och textur. Det går det snabbt och enkelt att skapa olika grytor och rätter där osten bidrar med både smak och konsistens. För mer inspiration, besök våra receptsidor!

Vad är paneer tillverkat av?

I sin enklaste form är paneer helt enkelt mjölk som har koagulerat genom tillsats av citronsyra. Till skillnad från andra ostar är den osaltad, vilket gör att du kan använda den som en neutral bas och lägga till dina favoritsmaker. Vad gör då denna mjuka och lättanvända ost så speciell? Nyckeln till Apetina® Paneer är dess enkelhet som gör den lätt att matcha med grönsaker i nästan oändliga kombinationer.

Apetina® Paneer

Paneer har använts i Indien i århundraden. Nu upptäcker människor världen över hur denna mångsidiga ost ger dina köttfria måltider lite extra tuggmotstånd och guldkant. Prova att marinera, grilla, steka, eller tillsätt i soppor och grytor. Ostens textur gör den fantastisk på att absorbera och bevara smakerna. Paneer är helt enkelt den perfekta ingrediensen till dina grytor och grönsaker!

Apetina® Paneer