Blogg

Grillad ost och grönsaker i paket Blogg

Att grilla ost och grönsaker i paket är ett snabbt och enkelt sätt att sätta piff på vardagsmaten. Överraska dina vänner eller din käraste med den här lättlagade saganakirätten. Eller unna dig själv något extra!

Tillagningstid: 30 min Portioner: 2 Nivå: Lätt

Det är nästan magiskt hur grönsaker förvandlas när de grillas eller ugnsbakas. Smaken blir intensiv, sötaktig eller rentav karamelliserad. I det här receptet kan du använda dina favoritgrönsaker eller det du råkar ha hemma. Blandningen jag använt här tycker jag är himmelsk. Det behövs inga extra kryddor – olivolja, salt och peppar och lite oregano räcker alldeles utmärkt och binder ihop smakerna perfekt. Ibland är det enkla också det bästa.

Fast det är osten ovanpå som gör den här rätten så underbar. Jag hugger in med gaffeln, sluter ögonen och befinner mig plötsligt på en grekisk taverna i solnedgången. Det lilla träbordet och stolen jag sitter på haltar en smula, men vem bryr sig? Nu är det dags att njuta av middagen och kvällsbrisen efter en härlig dag i solen. Jag undrar vart den här rätten tar dig!

Ingredienser

150 Apetina Classic i bit 4 skivor aubergine 4 skivor zucchini ½ röd lök ½ röd paprika ½ grön paprika 2 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 1 msk oregano (torkad) Salt och peppar efter smak

Gör så här:

Halvera aubergine- och zucchiniskivorna. Skivorna bör vara runt 1 cm tjocka. Skiva lök och paprika och krossa vitlöksklyftorna. Blanda alla grönsakerna och lägg dem mitt på ett bakplåtspapper eller i en liten ugnsform om du hellre vill använda ugnen än grillen. Droppa 1 matsked olivolja över grönsakerna och krydda med salt, peppar och 1/2 matsked oregano. Lägg ostbiten ovanpå grönsakerna och häll på resten av oljan och oreganon. Bind ihop till ett paket och grilla på medelhög värme i 15–20 minuter. Öppna paketen och njut av den smakrika ost- och grönsaksblandningen med lite gott bröd.

Gör ett hållbart och kladdfritt paket genom att lägga ingredienserna på en bit bakplåtspapper ovanpå lite aluminiumfolie. Vik sedan upp kanterna.

Jättegott som förrätt eller vickning.

Grillad ost

0 Kommentarer