Blogg

Gratinerad lax med Apetina Blogg

Ugnsgratinerad lax är ett säkert kort hos oss som ofta lagas och äts med stor aptit. Oftast försöker vi gynna den lokala fiskhandlaren, framförallt för att det är mycket godare men även för spana in alla fina fiskar i fiskdisken.

Tillagningstid: 30 min Portioner: 4 Nivå: Lätt

Ingredienser

800–1000 g lax 1 krm salt 1 krm svartpeppar saften från 1 citron 200 g Apetina Classic Block 1 dl matlagningsyoghurt 1 knippe dill

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 °C. Använd gärna färsk fisk. Om du väljer att använda fryst fisk, tina fisken först. Lägg fisken på ett bakplåtspapper i en ugnfast form. Krydda med salt, peppar och citronsaft. Mosa Apetina och blanda med yoghurten. Hacka dill och blanda ner i oströran. Krydda med svartpeppar. Bred ut röran på fisken och ställ in i ugnen i 20-30 min beroende på tjockleken på fisken. Servera fisken med någon god potatis och din favoritgrönsak.

Genom att gratinera fisken under ett täcke av krämig Apetina blir laxen saftigare!

Serveringstips:

Servera med kokt, stekt eller mosad potatis och någon av dina favoritgrönsaker.

Ugnsgratinerad lax under ett täcke av Apetina-röra med dill

0 Kommentarer