Arlabloggen

Sms....du måste köpa tjurar före kl 12 imorgon!

_20170116_162356

Tobbe hade hand om korna, Calle förberedde för morgondagen, jag jobbade på kontoret och trodde precis att jag var färdig... Då kom ett sms från husdjursföreningen som sa... obs, typ... ska du kunna få någon tjurleverans får du typ snabba dig på... före kl 12 imorgon ska vi ha beställningen....fast de sa det ju på ett trevligt sätt förstås! De är så trevliga så och bra med påminnelse när det är mycket som ska göras!

DSC_0518

Om vi beställer tjurar får vi leverans av semindoser en gång i månaden. Samtidigt fyller de på kväve i förvaringskärlet så att de är väl djupfrysta. Doserna ligger i små plaströr med olika färger och nr.

DSC03975

Vi tycker det är bra med semin, att bara använda levande tjurar gör att man köper grisen i säcken, man kan få in dåliga egenskaper i besättningen. Med semin kan vi välja doser från tjurar som redan fått döttrar eller testats genom DNA, de är varudeklarerade. Vi kan då välja tjurar som ger de bästa hälsoegenskaperna till våra kommande kalvar. Vi vill ju ha friska snälla harmoniska och duktiga djur som kan stanna länge på gården. Och på köpet slipper vi att arbeta med tjurar, de kan vara lite opålitliga ibland.