Arlabloggen

Korastning i snöyra

DSC_1095

På Vinterhälla driver vi gården ekologiskt. Varannan dag hämtar mjölkbilen vår ekologiska Arlamjölk och kör den till mejeriet. När man driver gården ekologiskt måste man inte bara följa alla de noggranna regler som Arla har i sitt kvalitetsprogram Arlagården, man måste också uppfylla alla Kravs regler. www.krav.se

Ett av kraven är att mindre besättningar som har färre än 45 kor och inte har lösdrift ska rastas utomhus även på vintern.

På morgonen släppte vi ut dem i hagen. Jag vet inte vad det var som gjorde dem helt sjövilda idag, måste ha med vädret att göra. Själv tyckte jag att det var så kallt att fingrarna höll på att lossna när jag tog av mig vanten för att ta ett kort med telefonen!

150202 (1)

Hästarna dansade omkring och fånade sig inför korna så det gjorde ju inte saken bättre. Jag drog mig snabbt tillbaka in i ladugårdsvärmen och gjorde rent vattenkopparna och strödde lite så att det är fint när de ska komma in igen. Tobbe kom och tog hand om ungdjuren och Calle och jag gick in för att äta frukost. När vi hade käkat klart hade de lugnat ner sig och ville in igen.

3 Kommentarer

Barnypok  •  Jan 05, 2017 04:09
Y0japK http://www.FyLitCl7Pf7ojQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com
Mauve  •  Jan 01, 2001 01:00
Why do I bother cainllg up people when I can just read this! http://cbkqnbt.com [url=http://iafvlg.com]iafvlg[/url] [link=http://tsqxfqpwt.com]tsqxfqpwt[/link]
Aundre  •  Jan 01, 2001 01:00
Stands back from the keyboard in amtemezna! Thanks!