Arlabloggen

Indonesier på besök

DSC02197

Idag fick vi besök av tre Indonesier. De var egentligen här för Scanias räkning. Att de kom på besök hit beror på att vår granne Lisa arbetar där. När de var färdiga med jobbet blev de tillfrågade om det var något mer de ville se. -Svenska kor! blev svaret. Lisa visste exakt vart hon skulle åka!

DSC02200

De var så glada över att få komma på besök. Det var roligt att berätta för dem även om vissa ord helt plötsligt saknades i min ordlista, men det fixade vi till med lite uppfinningsrikedom. En av dem hade 100 egna köttdjur hemma och var väldigt intresserad av  ladugårdens inredning,  utgödslingen och fodervagnarnas konstruktion och alla regler som vi bönder i Sverige måste uppfylla. Han ville bygga en sån här ladugård i sitt hemland.

DSC02201

Det var roligt att jämföra vad korna åt också. Världen är liten nuförtiden.....vår son är på semester i Indonesien och de är här på besök i ladugården. Jag tror minsann att det är dags för lite semester för Calle och mig snart också! Indonesien vore nåt det! Skulle vara spännade att räkna foderstater med ris i.... Hur som helst var det väldigt trevligt att ha dem här på besök!