Arlabloggen

Fin frisk kviga från finfina Krona

DSC02718

Vår fina kviga 577 Krona kalvade i morse. Långt i förväg innan hon skulle kalva fick vi papper från avelsföretaget Viking Genetics om att kalven var särskilt intressant för dem vare det sig blev en kvigkalv eller en tjurkalv. Det blev en kvigkalv och vi blev jätteglada! Nu får vi se om de är intresserade av den eller ej, men i annat fall så får vi själva en väldigt fin ko i framtiden. Eftersom det var första gången kvigan kalvade (så från nu kallar vi henne för ko, eller hur?) så var vi väldigt försiktiga när vi vande henne med mjölkmaskinen. Vi ryktade och klappade om henne och småpratade lite med henne så att hon inte skulle tycka att det var otäckt. Men hon tog det som den naturligaste sak i världen.

- Jag är väl mjölkko, tycktes hon mena när hon sträckte sig efter mer ensilage. Hennes kalv låg mätt och nöjd i hörnet av kalvningsboxen och kollade på vad vi gjorde.

Vill du läsa mer om avel och kor?

3 Kommentarer

Barnypok  •  Jan 05, 2017 04:07
HaAqtV http://www.FyLitCl7Pf7ojQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com
Sunshine  •  Jan 01, 2001 01:00
It's always a pleasure to hear from someone with exepetisr. http://cntdruvovkb.com [url=http://lhjhsek.com]lhjhsek[/url] [link=http://zligrlbhlr.com]zligrlbhlr[/link]
Jayvee  •  Jan 01, 2001 01:00
If you're reading this, you're all set, parrden!