Arlabloggen

Tack sköna storm! mel. Nej, se det snöar, men inte ännu får vi hoppas!

halmskörd-030
I går morse började det blåsa allt mer, Sune som pressar åt oss ringde och sa att halmen var torr. Den fanns ett par mil härifrån. Vi hade oroat oss för hur det skulle bli med den. Fin halm är värdefullt för en kogård, och om vi inte får in den kommer vi inte kunna åka på semester..... Huvudet började genast tralla.....vilket jag också nämnde när han kom förbi med sin traktor( så dags mellan två jobb så att säga) och månen stod som allra vackrast på skördehimlen. Trötta som attan var vi förstås allihop men vi stod ändå och njöt just bondens sätt att se på världen, det där alldeles speciella när man lyckats pricka naturens nycker och gått iland med en skörd.
halmskörd 095

halmskörd 040

....Ja se det stormar, ja se det stormar, det var ju roligt hurra! Nu blir den torrer, som vi har hoppats, vår fina halm tralalala.

Nu åker Calle med traktorn och släp kors o tvärs och Tobbe lastar och lastar tills lasset är fullt.

Och på med spännband, och dra åt spännband, så ingen bal åker av. Sen koppla vagnar och på med gasen och sen så hemåt det bär Nu ska den staplas i logen så högt som det går. Och om vi jobbar till midnatt kan vi allt in få!

Sen ska det regna, ska komma massor, det har vi hört jo minsann! Om den är räddad, då kan vi vila, när regnet smattrar som mest Och om vi jobbar som attan, så kanske vi får fin halm till kossan och kalven, semester i år!