Arlabloggen

Kvigor på båttur

öland o ledarön 026

Nu är det dags för våra kvigor att komma hem. På kvällen åkte Tobbe och jag dit med lite kross för att snacka med dem. Vi ville att de skulle vara extra på hugget nästa dag när de ska åka färja. Och de var verkligen på hugget, alla 95 köttkor, kalvar och våra kvigor. De nästan sprang in i samlingsfållan och var på ett bra tvärtomhumör till skillnad från de tidigare dagarna när de bara stått och glott i värmen medan hundratals tranor tutat i luften. Det har helt enkelt varit för varmt för dem. Men den kyliga nattluften gjorde dem pigga. Vi stängde in dem i fållan och släppte sedan ut alla utom våra egna. Vi bar dit vatten och foder så att de skulle ha lite att göra till nästa morgon. När vi åkte hem var en härligt vacker augustimåne på väg upp. Vad häftigt det är i augusti när månen är så nära!

SONY DSC
Tidigt på morgonen nästa dag kom färjan. Kvigorna var pigga och alerta, de nosade lite på färjans golv. Sedan följde de efter mig ombord.

SONY DSC
Bosse och Calle låste grindarna så att de inte skulle öppna sig ute på havet.

SONY DSC
Jag körde om färjan för att hinna lägga till vid bryggan innan de kom. Det är alltid bra om någon står på land och tar emot tamparna från färjan. Allt hade ju gått jättebra, men vi hann aldrig fika på ön. Alla bönder ville hem och fortsätta att tröska. Det fick bli fika när djuren hade lastats på transporten för att åka den sista biten till gården. Men jag hade lite för bråttom. Slängde i ankaret för tidigt. Fattades två meter till bryggan...... Det var bara att starta, backa och göra om det hela. Så kan det gå när en kaffetörstig bonde missar tiden för förmiddagskaffet!!