Arlabloggen

Tömning av djupströbäddarna

130119

Nu när det är tjäle passar vi på och tömmer djupströbäddarna hos ungdjuren och sinkorna. Vi strör med mycket halm varje dag och på några månader växer gödselbäddarna på höjden. Nu var det nära att djuren kunde hoppa över grindarna och det blir så rörigt om de blandar sig med varandra. Det tog ungefär 6 timmar att tömma bäddarna. Under tiden fick djuren stå på gångarna och vänta. De kunde äta, men hade nog lite tråkigt när de inte kunde vara på sina sovbäddar. Men så är det när det är storstädning!

 

korohalmbal

När vi var klara strödde vi upp bäddarna med ny halm. Djuren fick komma tillbaka in i boxarna men hos sinkorna behövdes ännu mer. Calle åkte och hämtade en till ba och tippade in den till korna. Den fick de böka sönder själva. Det tyckte de var kul! 461 Sebel stoppade huvudet rätt in i halmbalen och gnuggade öronen. Ibland var halva hon osynlig. 

svartobrunkoohalmbal

Sedan kom 452 Asta och la sig i det hela. Då blev de så vimsiga båda två om vem eller vad de skulle stånga så jag glömde alldeles bort att jobba. Jag stod bara och skrattade åt dem. Tokiga kor!