Arlabloggen

Härliga skördefesthelg

I går hade vi öppen gård på ölands skördefest. Helt makalöst roligt! Vi hade nästan tusen kointresserade besökare mellan tio på morgonen och tio på kvällen. Vad det värmer i hjärtat när man jobbar som vi gör att så många kommer och visar intresse. Kodamerna tog anstormningen med ro. Det är märkligt vad de är trygga. Normalt går det bara en eller två personer åt gången i ladugården, och nu var  det fullt hus, men det bekom inte dem ett smack. De flanerade runt som vanligt. åt lite, använde motorryktborsten, mjölkade sig, vilade och åt igen. precis som om det skulle vara en helt vanlig dag.

Skördefestens evenemang hittar man om det finns en halmbal, pumpa och på kvällen en marshall som lyser. Det blev väldigt vackert på kvällen när vi satte brinnande marshaller hela vägen längs bygatan och ner till ladugården. Mysigt. Jag försökte föreviga det med min enkla kamera, men det misslyckades.

 Jag hade en tävling i ladugården, där man skulle motivera varför man besökte en Arla-gård. Vinsten är den mysiga kokboken "Arlaköket fredag- recept på en lyckad hemmakväll". Jag måste medge att jag ägnat en del av dagen att läsa alla urgulliga och trevliga motiveringar, och har våndats. Kan helt enkelt inte bestämma vilka fem som är "bäst". Nu har jag gjort feglirvarianten och låtit Göran hjälpa mig att bestämma. Det var väl diplomatiskt?

Härmed har jag äran att presentera vinnarna av varsin kokbok: Annie Strömgren, Margit Svensson, Johan Lundström, Ann-Sofie Grahn och Vivan Andersson.

Grattis alla! Boken kommer inom de närmaste veckorna.

2 Kommentarer

Lena A  •  Okt 19, 2012 17:11
Åh, vad jag plötsligt längtar till skördefesten på Öland, var där förra året och blev helt överväldigad av ölännngarnas kreativitet och välkomnande. Fick med mig ett par paket bruna bönor att införa i mat-vardagen. Har nog inte riktigt lyckats, men nästa år är jag på Öland igen. Lycka till på gården !! hälsn Lena i Gbg
Kerstin Persson  •  Okt 19, 2012 19:59
Tack snälla! Vi kanske ses på Öland då. Jag har en önskan om att ha öppen gård även då och ha ostprovning här på gården tillsammans med Kalmar Mejeri. De gör ju goda ostar på vår öländska mjölk