Arlabloggen

Fredagskväll i duggregn innan skyfall.

I onsdags smörjde Calle och Christoffer slåtterkrossen. Nu skulle sista vallskörden bärgas! Vallen blev avslagen, torkade och allt verkade lovande.

Under tiden staplade vi upp halmbalar i logen. Men sen kom skurarna, och vi fick börja vända på strängarna igen för att få dem tillräckligt torra. Under fredagen var det mer eller mindre panik. Hela tredjeskörden vall var avslagen och skulle rullas på lördagen. Men då ändrade sig vädergudarna och hotade med skyfall redan under kvällen. Då blev det lite mer bråttom än jättebråttom, skulle man kunna säga! Vi ville ju inte få skörden förstörd. Vi vände och strängade och kämpade för att få den så torr så att de skulle kunna pressas. Vi började pressa och plasta. Det duggade allt tätare på våra torra strängar. Hur fort vågade vi köra utan att det skulle gå sönder? Ja det är den ständiga frågan...... Till slut fick vi ge oss. Men vi lyckades i alla fall rädda hem nära 90% !

Men sedan skulle de hem från åkern också innan marken blev för blöt att köra på. 

 

 

Tobbe och Christoffer kämpade till sent på fredagskvällen. Duktiga grabbar!  De allra sista balarna körde vi hem ikväll. Härligt att vallskörden är färdigt för i år. Nu har vi gott om foder till korna och ungdjuren i vinter.