Arlabloggen

Ladugårdstvätt och grodlår

Idag har vi gjort ett sådant där superbeting som mjölkbönder gör. Vi har tvättat hela ladugården med högtryckstvätten. Det gör vi Arlabönder varje år för att korna ska ha en bra miljö. Visst är det jobbigt många gånger att vara mjölkbonde, och de flesta mjölkbönder har det tufft ekonomiskt, men när jobbet var gjort och Calle gick för att hämta våra kor så var vi nästan lite uppspelta för att det blev så fint.

Korna var lite gnälliga för att de fick vänta ute någon timme extra, men vi var ju tvungna att göra klart innan de kunde komma in. Nu ska bara den färg som lossnade också bättras på, men först ska det torka.

På gårdsplanen låg en pressenning kvar som vi har haft på släpkärran. Den blåste av i morse och ingen hade tid att plocka upp den förrän sent på kvällen. Vad gömde sig där?

En vacker groda. Vem vet, om jag kysser den kanske vi mjölkbönder får bättre mjölkpris? Eller så är det så att det är den globala mjölkmarknaden som styr, tråkigt men sant. Hur som helst är jag stolt över den mjölk vi levererar och kan bara hoppas att ni konsumenter fortsätter att köpa vår Arlamjölk. Då kan vi i alla fall hoppas att det snart vänder i världen och att mjölkpriset snart går upp igen.