Arlabloggen

Midsommar

 

Tobbe börjar sin semester imorgon, så vi höll på med höet sent på kvällen. Emelie vår dotter, som har annat jobb var också hemma och hjälpte till. Medan Calle hämtade ett lass gick jag hem för att hämta något att dricka. Min uppgift var att passa avlastarbordet. Långt ut på vallen fick jag syn på en väldigt liten kofigur i fel färg.... det måste vara 495 Sebel som kalvat i kväll i alla fall fast hon inte såg ut så när jag släppte ut henne. Tobbe och Emelie tog kalvtaxin med sig. Kossorna var som tokiga, de sprang runt runt värre än vid betessläppet, ystra som unghästar. Det var en klar kväll med lite kylig luft. Tydligen var det kul med skottkärran! Det var en fin lite tjurkalv. Vi tog in kalven och Sebel i kalvningsboxen och mjölkade henne och gav kalven råmjölk. Sedan hade daggen kommit så det var ändå dags att sluta köra för höet hade blivit fuktigt.

På Midsommarafton fortsatte höskörden. Det var tvunget att köras klart då för på lördag skulle det regna igen.

 

Emelie servar Pappa med lite kokkaffe medan lasset matas av. Ska höet bli klart till sillunchen och nubben så gäller det att ha korta ställtider.

-Sista lasset hämtar jag, sa Emelie och dundrade iväg med självlastarvagnen.

Medan sista lasset var på väg in i fläkten lugnade Emelie kompisarna med att det är lugnt, det är klart nu- jag kommer!

Lite dammiga och höga på timotej och klöver hoppade vi in i duschen och sen blev det äntligen lite sillkultur. På kvällen var vi på Midsommarfest på granngården som ungdomarna fixat. Det var jättetrevligt och kändes otroligt skönt att vara klara med höet. Sångerna lät riktigt bra bättre och bättre ju längre kvällen led. Plötsligt var det någon som sa; -Har ni sett bävern? Jag såg den alldeles nyss, den simmade i dammen. Så är det på landet- en härlig mix av det mesta!