Arlabloggen

Dymmelonsdag påskkor och exteriörbedömning.

Idag behövde snickaren hjälp. Han ville ha en träkossa till en matmässa. Så jag ritade en ko, den får bo i verkstaden tills den ska åka lastbil till stora staden. Den är väldigt lugn och sparkar inte alls trots att man ritar morrhår på den, snart ska den få gumminappar till spenar också så att barnen på mässan ska kunna mjölka henne.....  Det blev en liten korsning mellan Asta, Saga och Sebel, därav utseendet....

När det gäller exterör så var avelsrådgivaren Cissi från Växa här idag. Hon tog hårprov för DNA-analys på en ko som är mamma till en tjurkalv som Svensk avel kanske vill köpa. Innan de köper kalven vill de vara säkra på att det verkligen är rätt ko som är mor. Vi passade på att dräktighetsundersöka en del kor också och det blev full pott, alla dräktiga!

Det är alltid roligt när Cissi kommer, hon är glad som en frisk fläkt och full av goda råd!

Några av tjurkalvarna har blivit rätt stora. Idag kom Albin från Sjukälla och hämtade dem i hästtransporten.  Vi har inte själva plats för att föda upp tjurkalvar. Vi koncentererar oss på kvigorna och korna istället. Det känns bra att sälja dem till någon som man vet tar god hand om dem.

Dymmelonsdag.... det är väl då man ska städa eller....? Attans också, då är det hög tid att göra påskfint, in med ris och fjädrar. Kuckelikuu! Glad påsk på er!