Arlabloggen

Lördagsfritt nästan

Idag har jag och Harald Andersson arbetat med att täckdika för att kunna lägga ihop två fält. Det ena fältet ska plöjas upp i vår och det andra har inte varit plöjt sedan 1990. Det är en åker som vi har huggt bort skogen på och nu ska den nyodlas. Det finns alldeles för mycket skog i småland och det är brist på åkermark, därför känns det väldigt bra att odla upp gammal åkermark.

Här ligger det nygrävda diket med grus och slang. Jag väger av med ett laserinstrument för att få fall på ledningen. Vi grusar med 2-4 mm bergskross från skanskas krossanläggning i Bergqvara.

Jag tippar med våran dumper direkt i planeringsskopan. Sedan kör jag till diket med hjullastaren och tippar försiktigt på slangen som ska höljas.

Nu arbetar Harald med att återfylla täckdiket och att rensa resten av det öppna diket. Dikningsarbeten är bland det roligaste som finns, tycker jag. Att skapa ny, torr mark som man sedan kan bärga foder på till sina djur, det känns riktigt bra.

Tidigare i veckan har jag och Gorgje grävt ner sten och rensat annan mark från stubbar. Vår gamla H12:a från 1979 får arbeta hårt men den håller hyggligt åndå.

Hemma på altanen har frugan gjort vårfint och planterat blommor i krukorna på. Det känns mer och mer att våren är i raskt antågande.

Hemma i ladugården har Anna-Karin fått tre nya kvigkalvar. Här ligger en av holsteinkvigorna som föddes på morgonen.

2 Kommentarer

Johannah  •  Jan 01, 2001 01:00
I'm imesprsed you should think of something like that
Joan  •  Jan 01, 2001 01:00
That's a cunning answer to a chinlengalg question http://ygfvpc.com [url=http://ddaarackb.com]ddaarackb[/url] [link=http://ynqtbnaqwr.com]ynqtbnaqwr[/link]