Arlabloggen

Italien, kretsmöte och skitkörning

Vi har haft en supervecka! Studieresa till Italien med Viking Genetics. Tänk att två bönder från samma blogg var med på resan. Så himla kul att lära känna Marit live, inte bara här på bloggen. Det är i och för sig inte så konstigt att man träffar folk man känner, för vi är ju inte så många mjölkbönder kvar i Sverige. Bara lite drygt 5000. Kul hade vi. Här nedanför ser ni oss så nära paradiset man kan komma om man är väldigt matglad. I ett parmesanostlager. Det luktade himmelskt. Jag har alltid sagt att det bästa i hårdostväg är Kvibille Herrgård från Kalmar mejeri. Den är gjord på mjölk från våra trakter. Får nog erkänna att parmesanen i allafall var i samma klass. Eller kanske tom....

Bild

I onsdags hemkomna från semestern hade vi kretsmöte i Arla. Vi var många ölandsbönder som lyssnade på Pallle från arlas styrelse när han berättade hur det går i Arla. Det är alltid lika intressant att få reda på.

Vi bönder äger ju arla,Göran och jag är stolta ägare av ungefär en åttatusendel!

Sist kan jag meddela att våren har kommit på riktigt nu. I torsdags körde vi gödsel för glatta livet här i Arbelunda. De vallar som bar fick välbehövlig påfyllning av näring för att kunna växa ordentligt.