Arlabloggen

Frusna vattenledningar

Nu

har vi verkligen fått vinter här på Öland. Det kom över 30 cm snö på bara några timmar. Och sedan blev det väldigt kallt! Vi sörlänningar är ju fullständigt hopplösa. Glömmer hur det är mellan gångerna. Jag glömde stänga av vattnet hos våra stutar, så nu är det bottenfruset i alla ledningar. Det ska bli spännande att se hur många läckor det har blivit när det tinar upp. Stutarna får gå ut och in som de vill. De får mat inne och även ensilage ute. De stod som levande snögubbar i snön häromdagen när jag kom ner till dem.
Bild
Mysigt, tyckte de nog, men nu har nyhetens behag med snön lagt sig så nu går de gärna in istället. De måste ju tycka det är väldigt konstigt med allt det vita. När det är så här kallt ute är det extra skönt att komma in i värmen i koladugården. Ett jobb som vi gör varje dag är att ströa båsen. Vi har en kärra där vi blandat torv och kutterspån. Det blir bra strö för korna att ligga i. Man får väldigt ofta sällskap på nära håll av nyfikna kor.
Bild
Denna lilla madam som heter 1052 Krona är nästan lite för sällskaplig. Hade hon fått bestämma hade hon nog åkt med i kärran!