Arlabloggen

Stöddig sten fick ge upp

Den här stenen ligger ivägen på ett skifte som vi håller på att odla upp. Jag retar mig på den, den måste bort.

Jag gräver ett litet hål bredvid stenen, eller rättare sagt ett ganska stort hål, eller rättare sagt ett jä.................................gt stort hål. Det tog  4 timmar att göra hålet stort nog. jag vill inte riskera att hålet är för litet när stenen ska puttas ner, då kan man hålla sig för skratt och börja om från början.

Efter att puttat på stenen från flera håll gav den med sig och dunsade ner i hålet. Jag uppskattar att stenen väger runt 40-50 ton och hela marken vibrerade när den landade i hålet. Härligt, nu kan vi köra med maskinerna på denna jordfläcken också.

I natt var jag ute och jagade gris. Det har varit mycket grisaktivitet sista veckorna. Det kom en stor galt till åteln för att smaska på spannmålen. Här har jag hämtat den i skopan på hjullastaren.

Det var en stor galt. Grisarna ser lite läskiga ut, inte minst när dom kommer springande i mörkret. Den här grisen gör sig bäst i frysen.

2 Kommentarer

Magnus Serratusell Wallin  •  Feb 23, 2012 08:35
Du missade ju hela möjligheten med boulderingturism när stenen åker ner. Imponerande insats dock...(Du vet säkert men...boudlering är en variant av bergsklättring där man klättrar på just stoooora stenbumlingar...)
Joachim Aaby-Ericsson  •  Feb 24, 2012 14:49
He, he, det är gott om sten i Småland. Hälsning Jocke