Arlabloggen

Guldkanter på en hemsk dag

 

I går tackade jag alla högre makter för att vi har skaffat mjölkningsrobotar, så att korna åtminstone mjölkade sig själva. Det blev nämligen totalt manfall pga magsjuka. Det var bara jag som tack och lov lyckades hålla mig på benen. Efter en lång natt med yngsta dottern magsjuk blev jag väckt av telefonen som berättade att Lovisa inte kunde komma. Göran låg redan utslagen och Ragnar hade ledig dag och hade jobbat helgen. Det var bara att masa sig ut för djuren måste ju alltid skötas hur mycket nattvak man än haft. Passade på att slänga i mig en näve hela vitpepparkorn på vägen. Obs! Sväljes hela-mot magsjuka. Det är konstigt, hur trött man än är så blir man pigg och glad av att komma in till korna i ladugården. Vi jobbade på korna och jag. Hade nämligen en lite speciell tid att passa. Dagens första (och som jag trodde då) enda guldkant: Bosse på Viking Genetics skulle komma och hämta en

tjurkalv på morgonen.

Bild
Vi är så glada att få sälja ytterligare en liten kalv som kanske,kanske kan bli en duktig semintjur så småningom. Pappa till kalven heter Gibson och morfar heter Abru. Denna lilla kalv kommer att födas upp på samma ställe som Jockes kalv som åkte härom veckan.

Jag vinkade av Bosse och kalven och fortsatte med ladugårdsjobbet. Varvade kojobb med att se till min sjuka familj. Dagens andra guldkant kom när jag satt på ladugårdskontoret vid sju på kvällen. Lite mör efter att ha varit igång non-stop sedan halv sex på morgonen, men ändå nöjd med våra duktiga kor och all den nya tekniken som verkligen underlättar. Då ringer telefonen. Det är min helt underbara svåger Tomas Angelin som undrar om han inte ska laga lite extra mat till mig och komma ner med. Ett sådant erbjudande tackar man ju aldrig nej till, och definitivt inte när man nästan är utsvulten. Hm. Eller dagen iallafall har tärt lite på hullet. När jag en timme senare landade i vårt kök kom Tomas med leverans. Vem blir inte lycklig av detta?

Bild

Pannkakor med tre olika sorters fyllning och en portionsflaska Henkel Trocken . "så att det blir lite roligare" . Levererat till dörren,upplagt och klart.

2 Kommentarer

ebbakajsasofia  •  Feb 22, 2012 00:02
Önskar samma behandling från Tomas när jag kommer till ön!
Kerstin Persson  •  Feb 22, 2012 12:30
Du hade behövt en Tomas i Växjö under tentaperioden