Arlabloggen

Alla måndagar är sig lika...nästan

Måndagar här i Arbelunda betyder mockning av kalvboxarna. Vi har sexton boxar inne i ladugården ,och de ska mockas en gång i veckan. Hyddorna däremot mockas mera sällan för där vill vi ha en bädd i botten. Mockning är väl inte världens roligaste jobb, men det är desto härligare när det är gjort.

Bild

En bonus med nya ladugården är att det är så höga portar att man kommer in med lastmaskin. Alla har väl hört historien om bonden: "det som inte går att göra med traktor det blir inte gjort". Maja och Matilda var så duktiga och kom efter skolan och diskade alla kalvhinkar. Jag hade lovat dem bildbevis här, men tyvärr blev det ett mörkt foto. De får bevisa en gång till. Det gör ju mamman glad förstås.

Vi har lite nymodigheter också här på gården. Lovisa har gått seminkurs och har börjat inseminera korna själv. Det kräver mycket koncentration när man är ovan.

Bild

Krister som jobbar på Växa är lite assistent och instruktör så här i början. Vi önskar Lovisa lycka till och hoppas på massor av nya små liv så småningom. Det är spännande det där med fertilitet och sexualitet

3 Kommentarer

Lovisa  •  Feb 24, 2012 18:48
Jag gick ju en "fortsättningskurs" med "våra" seminörer här hemma, och insåg rätt så snabbt att det var mycket lättare med höger hand. Gjorde min första seminering utan någon från semin bredvid mig i morse, så nu börjar det gå åt rätt håll :)
Kerstin Persson  •  Feb 21, 2012 22:41
Pistoletten är i vänsterhanden
Hanna  •  Feb 15, 2012 14:20
Heja Lovisa! Har du övergått till högerhand?