Arlabloggen

Veckans julbonde i fjärde advent. Tävla om våra supergoda ostar

Jag har den stora äran att vara veckans julbonde. Det passar bra tycker jag för nu börjar det verkligen dra ihop sig mot jul. Det är förberedelser hela dagarna här för att kunna hinna fira jul. Djuren ska ju skötas även juldagarna naturligtvis, men det som går att göra innan görs. Vi ser tex till att det är riktigt rent och nyströat  överallt. Det är ju ingen höjdare att behöva mocka kalvboxar på julafton, även om det faktiskt har hänt!

DSCN1851

Här har vi precis gjort rent till de lite större kalvarna. En del bara myser och en del skuttar runt och leker i den lösa halmen.

Det ska också pyntas överallt. Idag får barnen jullov, så imorgon får alla hjälpas åt att gå till skogen och plocka hem gran, tall och enris att pynta stallarna med. Det måste bli lite jul även i ladugårdarna, för då blir det så mycket mysigare att jobba helgdagarna. Korna känner direkt om vi trivs och då smittar det av sig på dem. En glad bonde får en glad och nöjd ko, och vice versa.

DSCN1852

I denna veckans jultävling kan alla ni som läser vinna presentkort, Arlas kokbok eller bakform. Vår mjölk går till större delen till Kalmar Mejeri där det görs fantastiska ostar. Det känns extra bra tycker jag som är "ostoman" att vår mjölk blir till goda ostar. På julbordet saknas aldrig de långlagrade Herrgårds- eller prästostarna som går under varumärket Kvibille. Härliga ostar enbart gjorda på öländsk och småländsk mjölk. Låt er väl smaka.

Om ni vill tävla går ni till Bondens Jul under fliken "aktuellt" på arla.se och följer instruktionerna! Lycka till!

Makalösa ostar

2 Kommentarer

Anna Alvarmo  •  Dec 20, 2012 14:03
Ha en skön jul hela familjen Persson-Berg! Nu ska jag in och tävla om ostar..... Vi hörs! Anna Alvarmo
Kerstin Persson  •  Dec 20, 2012 19:54
Tack och lycka till! Tänk ett gott glas rött vin och ett par oststavar av Arlas lagrade herrgård. Himmelskt gott