Arlabloggen

Back on track again

Oj, det blev visst ett väldigt långt uppehåll i mitt bloggande. Först frivilligt,sedan ofrivilligt. I somras kände jag att jag behövde frigöra lite tid till annat än arbete. Hur gör man då som kobonde? Jo,korna varken kan eller vill man lägga mindre tid på, men kontorsarbetet finns alltid kvar så det går att skjuta på. Sagt och gjort. Moget och smart? Nja! Jag gav mig själv kontors och dataförbud i tre veckor. Underbart så länge det varade.Vi njöt allihop. Sedan skulle det hinnas ikapp. Det låter inte klokt, och jag tror många mjölkbönder tyvärr känner igen sig, men det har tagit till nu!

Här kommer en kort resumé över familjen Persson-Bergs aktiviteter sedan i somras utöver det vanliga arbetet med kor,kalvar, skörd och höstbruk då. Den nya ladugården med mjölkningsrobotarna i spetsen har verkligen gett oss ett helt annat liv med korna.

I oktober var vi med på Elmia lantbruk och ställde ut kor.

Bild

Matilda gjorde också premiär i showmanshipringen. Gissa om hon var stolt när hennes kalv utsågs till den vackraste av alla röda kalvar.Tänk vad roligt man kan ha med sina husdjur.

Familjen har under hösten utökats med flera fyrbenta medlemmar. Våra vallhundar börjar bli gamla. Fia är drygt tio år och  tycker att hon har vallat klart och Fixa är nästan åtta år. Fortfarande pigg på det mesta som har med vallning att göra, men eftersom det tar ett par år att fostra en ny duktig hund var det dags att välkomna Alice.

Bild

När vi ändå var igång gav barnen och jag Göran en jakthundsvalp i present, så att han ska ha en hobby nu när vi ska lära oss att inte jobba precis hela tiden. Vips hade vi också Arja, den helt bedårande Vachteltiken.

Bild

Det är kanske dessa två damers förtjänst att vi haft en hel del att göra utöver ladugården.

De går iallafall under benämningen "Alice Vallis och Arja Hunden". Visst låter det som titeln på en barnbok?

2 Kommentarer

mamman  •  Jan 23, 2012 15:49
Tänk att jag glömde skriva att vi också varit på en hel veckas semester. Den första sedan 2006
Livet på landet | ebbakajsasofia -  •  Jan 23, 2012 15:05
[...] på landet Posted on januari 23, 2012 Förresten! Min mamma har börjat blogga på Bondebloggen igen! Hennes 3-veckors strejk från kontoret i somras blev uppenbarligen duktigt mycket längre, [...]