Arlabloggen

Regnet det bara öser ner......

Regnet det fortsätter att komma skur efter skur. Det är nu svårt att över huvudtaget komma ut på åkrarna eftersom de är fulla av vatten. Vi försöker göra som kvigorna-ta det lugnt i väntan på bättre väder för sista vallskörden.  Asta och de andra kvigorna står under äppelträden när det regnar som värst och det verkar ju inte så dum plats för de ser rätt så glada ut när de kalasar på äpplena. Trädet planterades för väldigt länge sedan. Det är knotigt och krokigt men än hänger det med. Det måste ha stått här i många generationer. Idag fick korna vara inne, de trampar sönder betesvallarna när det är så blött. De verkade nöjda med att vara inne. Strax före tio låg alla kor ner och idisslade.  Till kaffet hade jag gjort äppelpaj! När det är lite sämre väder får man passa på att unna sig något gott. Mätta i magen började vi sedan klippa de långhårigaste korna. Så här års ska alla kor klippas.

Ja just det- vet du någon som du skulle vilja nominera till Årets miljöhjälte? Någon Bonde kanske eller någon annan som gjort en bra insats för mijön?

I så fall kan du gå in på den här länken: http://www.arla.se/Default____34295.aspx

Jag tror jag ska nominera våra kor- hur skulle det annars se ut i på våra strandängar om inte de betade där....

3 Kommentarer

Barnypok  •  Jan 05, 2017 04:28
KvFKEZ http://www.FyLitCl7Pf7ojQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com
Staysha  •  Jan 01, 2001 01:00
We delieitnfy need more smart people like you around.
Jayna  •  Jan 01, 2001 01:00
Thanks for that! It's just the answer I nedeed. http://uchljkql.com [url=http://yusanxga.com]yusanxga[/url] [link=http://kwbwtgz.com]kwbwtgz[/link]